Δε θα αγοράσω τη μπύρα FIX γιατί διαφημίζεται με παράνομα μέσα

Διαφημισόπυργος που προωθεί τη μπύρα ΦΙΧ, πάνω σε νησίδα ασφαλείας, παράνομος 100%.

Οι διαφημισόπυργοι είναι παλαιά ιστορία. Είναι ένα μέσο προώθησης προϊόντων, το οποίο ενδείκνυται για πιο «ευφάνταστους» τρόπους υπαίθριας διαφήμισης. Όποιος παρακολουθεί αυτό το ιστολόγιο θα θυμάται ένα βίντεο που είχα κάνει με αφορμή το δροσιστικό ρόφημα της Starbucks. Καθώς οι πύργοι συνιστούν μεγάλες κατασκευές μνημιακού χαρακτήρα, μπορούμε να πούμε ότι είναι τα σύγχρονα τοπόσημα, τα μοντέρνα γλυπτά των πόλεών μας. Όμως είναι και 100% παράνομα, όπως οι διαφημιστικές πινακίδες.

Όποιος κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στους δρόμους θα έχει δει τους διαφημισόπυργους να προωθούν ένα νέο προϊόν. Νομίζω ότι ο στόχος της καμπάνιας αυτής έχει επιτευχθεί. Η μπύρα FIX επανακυκλοφορεί κι όλοι το μάθαμε απ’  τους παράνομους διαφημισόπυργους. Άραγε η εταιρεία που την παράγει γνωρίζει ότι οι διαφημισόπυργοι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ; Γιατί επιλέγει να διαφημιστεί μέσω ενός παράνομου Μέσου; Είναι αυτό σύμφωνο με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της εταιρείας;

Μήπως ήρθε η ώρα, οι ενεργοί πολίτες, να μποϋκοτάρουν αυτό το προϊόν που διαφημίζεται πάνω σ’  ένα παράνομο Μέσο;

Εγώ πάντως δεν πρόκειται να τη δοκιμάσω, εκδηλώνοντας έτσι την αντίθεσή μου στην παρανομία. Ελπίζω να το κάνουν και άλλοι.

Εντωμεταξύ, βλέπω στο facebook αυτό το group και σκέφτομαι: θέλω πολύ να στηρίξω τις ελληνικές επιχειρήσεις, το θέλω πάρα πολύ για την ακρίβεια. Όταν όμως οι ελληνικές επιχειρήσεις μετέρχονται παράνομων κι επικίνδυνων για την οδική ασφάλεια μέσων για να διαφημιστούν, θλίβομαι κι αγαναχτώ γιατί νιώθω να με εκμεταλεύονται και να με αντιμετωπίζουν ως ανόητο. Να στηρίξουμε την ελληνική επιχείρηση ναι, αλλά κι αυτή να αναλλάβει τις ευθύνες της απέναντί μας και να μη διαφημίζεται σε υπαίθρια Μέσα που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή όλων μας.

Θα περιμένω με ενδιαφέρον την απάντηση της εταιρείας.

35 Comments

  1. Κι εγώ φίλε μου όταν έφτιαξα αυτό το γκρούπ στο face, το έκανα για να στηριχτεί η νέα μπύρα που φτιάχνεται απο ελληνική εταιρία..

    δέν είχα καμμία σχέση με το προϊόν, εκτός απο την ανάμνηση του παρελθόντος..
    αν μπείς στο ιστολόγιο μου θα διαπιστώσεις οτι επαγγελματικά δέν έχω καμμιά σχέση..

    απλώς ήθελα να το διευκρινύσω για να μην περιμένεις κάποια απάντηση απο την εταιρία μέσω εμού 🙂

    διαφωνώ κάθετα κι εγώ με τον τρόπο αυτό διαφήμισης και απορώ αν είναι έτσι, πώς παίρνουν άδεια για να βάλουν τέτοιους «πύργους» όπως και πολλές άλλες εταιρίες..
    το θέμα είναι μεγάλο και θα πρέπει να πληρώσουν οι ένοχοι..

    καλησπέρα και χάρηκα που γνωριστήκαμε έστω και με αυτόν τον λίγο άχαρο τρόπο..

  2. Ε ΩΡΑΙΑ,ΚΑΝΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ
    ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑΣ ΤΟΤΕ,
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ
    ΤΟ 85% ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΜΠΥΡΑΣ,ΚΑΙ
    ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

    1. Nαι…. μην την υποστηριζετε γιατι ειναι Ελληνικη….. και ως γνωστον εμεις βγαζουμε τα ματακια μας οι ιδιοι!!!!!!!!!…. Ντροπη!!!

      1. Ντροπή δύο φορές, σε μια ελληνική εταιρεία, η οποία παραβαίνει το Νόμο, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των συμπολιτών της. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι η διαφήμιση αυτή είναι παράνομη κι ότι απαιτούμε από μια ελληνική επιχείρηση να είναι υπεύθυνη απέναντί μας.

  3. @DIM. Σίγουρα θα συζητούσαμε σε άλλη βάση, αν εκτός από παράνομη, η υπαίθρια διαφήμιση, δεν ήταν και φονική. Όταν έχουν χάσει τη ζωή τους άνθρωποι επάνω σε παρόμοιες κατασκευές, δε με νοιάζει αν ο αυτός που τις χρησιμοποιεί είναι έλληνας, ολλανδός, ή τούρκος.

  4. Απλά, εντελώς ενημερωτικά, οι διαφημιστικές προτείνουν ΝΟΜΙΜΕΣ θέσεις διαφήμισης και οι διαφημιζόμενοι απλά τις επιλέγουν!

  5. Το θέμα με τις εν λόγω πινακίδες »χωράει» πολύ συζήτηση….

    Μια ερώτηση μόνο, οι πινακίδες φταίνε όταν ο άλλος τρέχει σαν τρελός στην πόλη??
    Δηλαδή φταίνε οι πινακίδες που χάνουν τον έλεγχο των αυτοκινήτων τους και χτυπάνε πάνω τους ,εε??
    Όπως φταίνε τα δέντρα ,τα αθώα σκυλάκια και γατάκια, οι πεζοί,τα αμάξια που είναι παρκαρισμένα , οι στάσεις των λεωφορίων , οι κολώνες κτλ…

    Πάντως μπράβο σου που ασχολήσε με μια πρόσπάθεια Ελληνικής εταιρίας να βάλει τέλος σε ένα μονοπώλιο που υπάρχει από ξένη εταιρία στην Πατρίδα μας(για σένα ρημαδοχώρα…)
    Δεν σε είδα όμως να γράφεις όμως για πασίγνωστες΄εταιρίες όπως:

    Coca-Cola, Samsung,Vodafone , Wind , Honda, LG και ο κατάλογος δεν έχει τέλος….που έχουν τους ίδιους τρόπους φιαφήμισης.

    Να φανταστώ ότι τους μποικοτάρεις όλους αυτούς και δεν χρησιμοποιείς κάνενα από τα προϊόντα τους, εε??

    Άραγε τι τρως τι πίνεις, τι αμάξι οδηγείς, τι κινητό έχεις κτλ.

    Να φανταστώ από εταιριες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ τετοιου είδους διαφήμιση.

    Για την ιστορία ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΠΥΡΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

  6. Λέμε ναι στα Ελληνικά προϊόντα και όχι στα παράνομα μέσα διαφήμισης.

    Και ας έχουν υπόψιν τους οι της FIX: Με την ισχύουσα νομοθεσία, διώκονται και οι διαφημιζόμενοι για τις παράνομες πινακίδες.
    Και ο λόγος απλός: δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσεις την ιδιοκτησία της πινακίδας.

  7. @profilalouminio Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

    @Kanenas. Διαφωνώ: το θέμα δεν χωρά άλλη συζήτηση. Πρέπει να εκπολιτιστούμε και να εφαρμούσουμε τους νομους που μας επιτρέπουν να ζούμε με ασφάλεια.

    Αρχίζω λοιπόν απ’ την τελευταία σου επισήμανση, ότι δεν έχεις καμία σχέση με την εταιρεία που παράγει την μπύρα. Γιατί τότε δεν υπογράφεις με το όνομά σου; Τί φοβάσαι;

    Τώρα, επί της ουσίας. Ο Νόμος λέει ότι οι πινακίδες είναι παράνομες. Ειδικά για αυτό το λόγο έχουν κινητοποιηθεί πέντε υπουργεία και υπάρχει σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα αφαίρεσης των παράνομων πινακίδων. Όλα τα άλλα που αναφέρεις είναι εκτός θέματος κι εκ του πονηρού. Αν θες να αλλάξει ο νόμος, πίεσε για να αλλάξει. Αν θες να μπαίνουν πινακίδες που να αποσπούν την προσοχή των οδηγών και να συνιστούν παρόδια εμπόδια, δεν έχεις παρά να προσπαθήσεις δια της νομίμου οδού. Μέχρι να το πετύχεις όμως οφείλεις να σέβεσαι το νόμο, ο οποίος, άσχετα με το τί υποστηρίζεις εσύ, προστατεύει τους πολίτες.

    Αναφορικά με τις άλλες επιχειρήσεις. Κοίταξε. Απέναντι απ’ το σημείο που σκοτώθηκε ένας νέος άνθρωπος στην Κηφισίας, υπήρχε μια γιγάντια κατασκευή της Vodafone. Με το που ανακοινώθηκαν οι αποξηλώσεις του υπουργείου μεταφορών και υποδομών την κατέβασαν μόνοι τους. Γιατί να μην τους πώ μπράβο; Επιπλέον, επειδή μάλλον δεν γνωρίζεις ότι έχω κάνει μεγάλη έρευνα για το θέμα, δεν σταματώ να επισημαίνω ότι οι πάντες διαφημίζονταν μέχρι χθες πάνω στις παράνομες πινακίδες, αδιαφορώντας για το νόμο και την οδική ασφάλεια. Ακόμα και τα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα.

    Όταν όμως βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη εκστρατεία αποξηλώσεων, όταν έχουν ανακοινωθεί πρόστιμα και μηδενική ανοχή στην παρανομία της υπαίθριας διαφήμισης, δε με νοιάζει ποιός είναι ο διαφημιζόμενος, αν είναι έλληνας ή κονγκολέζος γιατί απλά σαμποτάρει την εφαρμογή του Νόμου.

    Το ότι είναι ελληνική η εν λόγω εταιρεία, την καθιστά κατά τη γνώμη μου διπλά υπεύθυνη απέναντι στους έλληνες. Πες ότι οι ολλανδοί και οι γερμανοί και οι αμερικανοί, δε θέλουν να προκόψουμε και να ζήσουμε. Αλλά και οι ίδιοι οι πατριώτες μας; Είναι δυνατόν εμείς οι ίδιοι να βάζουμε στους δρόμους παρανόμως αυτά τα φονικά μέσα και να σκοτωνόμαστε προκειμένου να διαφημίσουμε κάποια προϊόντα;

    Άσε λοιπόν εμένα, και τις καταναλωτικές επιλογές μου, και δες εσένα που δικαιολογείς την παρανομία τόσο εύκολα, γιατί είναι ελληνική κι όχι κάτι άλλο.

  8. Νομίζω κι εγω (απο προσωπική εμπειρία, απο εργασια σε διαφημιστικές) οτι ο πελάτης αναρωτιέται για τη νομιμοτητα της πρωθησης, μόνο αν ειναι ηδη καμένος μια φορα ή αν ξέρει παρόμοια περίπτωση. Διαφορετικά θεωρεί αυτονόητο οτι η διαφημιστική του προτίνει κάτι νομιμο.

    Και ειναι και λογικό.

    Δεν νομίζω οτι εχει ευθύνη ο πελάτης. Το μόνο που θα μπορουσα προσωπικα να του καταλογίσω είναι οτι και αισθητικα ειναι απαραδεκτο και αυτο είναι κάτι που σίγουρα το έχει προσεξει.

  9. λες οχι δηλαδή στην επιλογή Ελληνικου προϊόντος απο μια παράνομη διαφήμισή?
    η παράνομη διαφήμισή επηρεάζει την τσέπη σου η την κρίση σου?
    οπότε οικονομικά είσαι οκ!δεν τίθεται θέμα επιλογής με οικονομικά κριτήρια…!
    αν είσαι αθηναιος λογικά θα προτιμήσεις την αθηναϊκή ζυθοποιεία!
    οποιοδήποτε δεν είναι αθηναιος θα πρέπει να στηρίξει αυτήν την μπύρα!
    αρκετά χρόνια και χρήματα έχουμε δώσει στην αθηναϊκή ζυθοποιεία!
    αλλά δύσκολα το βλέπω καθώς πολύ καρτέλ στα καφέ ταβέρνες και γενικά παντού!

  10. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΗ ΜΠΥΡΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ?
    ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΖΕΣΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟς ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΠΙΝΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ …..ΟΜΟΡΦΑ,,,..ΚΑΛΗ ΤΟΥς!
    ΚΑΙ ΕΣΕΙς ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΗς ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΕς ΤΑΜΠΕΛΕΣ?
    ΑΗ ΝΤΕ ΑΗ ΝΤΕ!ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ!

    1. Είστε το ίδιο άτομο και μπαίνετε με διαφορετικά ψευδώνυμα για να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Η παράνομη διαφήμιση είναι επικίνδυνη για την οδική ασφάλεια όλων μας. Σκοτώνονται άνθρωποι εξαιτίας της και πάνω της. Αν αύριο χάνατε κάποιον οικείο σας απ’ αυτό το λόγο πώς θα νιώθατε;

  11. Συμφωνώ πως αξίζει να μποϊκοτάρουμε όλους όσους διαφημίζονται σε παράνομα μέσα και ιδιαίτερα στις πινακίδες των δρόμων. Είναι συνυπεύθυνοι των ατυχημάτων που γίνονται και τους αξίζει να κάτσουν στο σκαμνί!
    Οι διαφημιζόμενοι πορούν να ζητούν απ’ τις διαφημιστικές εταιρείες να τους δώσουν γραπτώς τις θέσεις που θα αναρτηθούν οι διαφημίσεις τους. Οι διαφημιστές οφείλουν να έχουν λίστα με τις θέσεις των πινακίδων που βεβαιωμένα απ’ το κράτος δεν είναι παράνομες και οι διαφημιζόμενοι να επιλέγουν απ’ αυτή τη λίστα.
    Τώρα για το αν επειδή η μπύρα είναι ελληνική, αξίζει να κάνουμε τα στραβά μάτια…ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ. Τι θα πει ελληνική; Και οι άλλες μπύρες της σειράς Amstel, Heineken, Kaiser, κλπ, μπορεί να μην είναι ελληνικές, αλλά στην Ελλάδα φτιάχνονται, από ελληνικά κριθάρια κι από ελληνικά χέρια. Τώρα αν τα υπερκέρδη γίνονται γιοτς και βίλες ελληνικών συμφερόντων ή ξένων, λίγο μ’ ενδιαφέρει…
    Προσωπικά πάντως, επειδή θέλω γεύση και άρωμα στη μπύρα μου, θα προτιμήσω τις ελληνικές μικροζυθοποιίες ΖΕΟΣ, Κερκυράϊκή, Septem κι απ’ τις μεγαλύτερες ελληνικές θα προτιμήσω Craft και Βεργίνα.

  12. Εγω παλι θα πιω μπυρα Φιξ. Αν ειναι παρανομη η διαφημιση με αυτο τον τροπο που ειναι οι αρχες να τα ξηλωσουν; Επισης δεν καταλαβαινω πως ειναι μια πινακιδα υπευθηνη για ατυχηματα. Δηλαδη λυσατε την οδηγικη σας συμπεριφορα που οι μισοι απο σας οδηγειτε με το κινητο στο χερι και αλλοι μισοι κανοντας ενα σωρο καγκουριες και ξαφνου ανακαλυψαμε οτι φταινε οι πινακιδες!! Ρε μαζευτειτε λεω γω!!!! Αν η πινακιδα σας ενοχλει μην την κοιτατε!!! Αλλα μαλλον δεν σας ενοχλει οποτε γιαυτο την κοιτατε και πεφτετε πανω της σαν βοϊδια!!!!

      1. Tι συγχαρητηρια κυριε Ανδριωτακη;;; Σε τι σε ενοχλει δηλαδη ο διαφημισόπυργος; σε ενοχλει γιατι μπορει να πεσεις πανω του; Με την ιδια λογικη θα μπορουσες να πεσεις σε ενα δεντρο η μια κολωνα η ακομα και σε κανα παρτερι που βρισκεται αναμεσα στο διαζωμα!! Δηλαδη ολα αυτα δεν μπορουν να σε στειλουν στον αλλο κοσμο;;; Εισαι η προσωποποιηση του Ελληναρα! Για ολα φταινε οι υπολοιποι και εσυ για τιποτα! Εχεις λυσει τα προβληματα σου και πας να λυσεις και ολα τα υπολοιπα!! Εγω παλι λεω αν θελεις να αποφυγεις τους θανατους απο τους αιμοδιψεις διαφημισόπυργους ,παρε τον εαυτο σου και ολους τους υπολοιπους που πεσατε πανω η προκειτε να πεσετε, παραδωστε τα διπλωματα οδηγησης σας και ξανα ξεκινηστε την διαδικασια να βγαλετε διπλωμα εχοντας υποψην πως πρωτον: Ο οφθαλμιατρος θα σας ελεγξει πραγματι για το αν βλεπετε σωστα δευτερον θα διαβασετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θεωρια και θα την κατανοησετε (οχι μονο παπαγαλλια τα σημματα) και τελος να φροντισετε να μην παρετετε το διπλωμα διχως το αναλογο εμβασματακι (κοινως να μην βγαλετε νυχτα και το επομενο σας διπλωμα.)Μια φορα πινω ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΦΙΞ αφου την προτιμω απο τις υπολοιπες lager . Τελος αν σε ενοχλουν οι διαφημιστικες πινακιδες παρε τον εαυτο σου και τους υπολοιπους και γκρεμιστε τες, (αυτο παει να πει ενεργος πολιτης οχι μαγκας απο το πληκτρολογιο να προσπαθω να επιβαλω αποψεις ) Αν ειναι πραγματικα παρανομες δεν θα σε μαζεψει κανενας. Αν παλι οχι θα παρεις την αγουσα για το κρατητηριο.

  13. Ο Νόμος λέει -καλώς κατ’ εμέ, κακώς κατ’ εσάς- ότι αυτές οι κατασκευές είναι παράνομες γιατί συνιστούν παρόδια εμπόδια που αποσπούν την προσοχή των οδηγών βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τη δική τους και των άλλων. Αυτό λέει ο Νόμος, γι’ αυτό και όλες αυτές οι παράνομες κατασκευές αποξηλώνονται απ’ την κυβέρνηση και επιβάλονται πρόστιμα στις διαφημιζόμενες επιχειρήσεις. Τα υπόλοιπα τα αφήνω ασχολίαστα.

    1. Εγω παλι αφηνω ασχολιαστο οτι επειδη η πινακιδα ειναι παρανομη θα μποϊκοταρω ενα προϊον (ασχετα αν ειναι ελληνικο η οχι) Πες οτι δεν σου αρεσει το προϊον αυτο να τελειωνουμε. Δεν ξερω τι πολεμας ειλικρινα! Υπαρχουν τοσα ΑΛΛΑ πραγματα στην αγορα που κυκλοφορουν που θα πρεπε να τα μποϊκοταρεις για πολλους και πιο σοβαρους λογους! Ερωτηση : Αληθεια το αμαξι που οδηγεις η οτιδηποτε αλλο που καταναλωνεις βασιζεται στο αν εχει ποτε αναρτηθει παρανομη πινακιδα; Κρατας με λιγα λογια ιστορικο;;;

  14. Bασικα δεν απαντησες!! οποτε αστο αδερφε μας επεισες! Oσα λοιπον προβατα πιστευουν οτι πρεπει να το μποϊκοταρουν για αυτο τον λογο ας σε ακολουθησουν κι ας το κανουν! Εγω παλι οχι. Φανταζομαι και το κομμα που ψηφιζεις βασιζεται στο αν εχει παρανομες πινακιδες η οχι ετσι;; Ασχολιαστο δεν πρεπει να αφησεις βασικα τιποτα! Γιατι ως τωρα σε χω παρει μονοτερμα και ενα επιχειρημα της προκοπης δεν βρηκες να απαντησεις! Δεν εχεις να πεις τιποτα για την ελειψη πολιτισμου και ευθηνης οταν καποιος βρισκεται πανω στο τιμονι! Εχει αποδειχτει επιστημονικα οτι οι πινακιδες αυτες ειναι επικινδυνες; Εχουν γινει σχετικες ερευνες; Στην πολη και στην εθνικη οδο ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ παντα πιστα τις πινακιδες; και τον ΚΟΚ; Οταν σου λενε τρεξε με 50 η με 30 τρεχεις τοσο;; Οταν οδηγεις χρησιμοποιεις bluetooth η handsfree και μιλας στο κινητο σου; Εγω παλι πιστευω πως ειναι επιλογη το αν θα σου αποσπασει η πινακιδα την προσοχη σου η οχι! Επισης νομιζω οτι ειναι μεγαλυτερης προτεραιοτητας η ο ελεγχος για κακοσυντηριμενες η «κρυμμενες» απο δεντρα η πινακιδες η αλλα εμποδια σημματων οδικης κυκλοφοριας! Αυτες ειναι πολυ περισσοτερο υποψηφιες για την δημιουργια τροχαιων ατυχηματων. Αλλα τι λεω! Πως θα σου κοψει κληση η τροχαια!!!!

  15. Μα δεν απαντησες! Εψαξα να βρω απαντηση πανω στο αν οι επιλογες καταναλωσης σου εξαρτωνται απο την παρανομη διαφημιση η οχι. Αλλα απο οτι ειδα στον συνομιλητη του εκοψες τον βηχα λεγοντας πως ειναι δικο σου θεμα το τι καταναλωνεις! Αρα με λιγα λογια το αποφευγεις! Το αν θελω να εχω τον τελευταιο λογο οχι δεν εξαρτιεται απο μενα Αν καταφερεις να μου λυσεις τις ευλογες αποριες μου να σαι σιγουρος πως θα σε αφησω να συνεχισεις ως νεος δον κιχωτης να πολεμισεις τους αιμοβορους ανεμομιλους!!… Απο οτι ομως βλεπω κανεις γαργαρα στα περισσοτερα που σε ρωταω!

    1. Κάθε προιόν που διαφημίζεται σε παράνομες πινακίδες είναι εξίσου υπεύθυνο στην παρανομία κι έτσι του αξίζει να τιμωρηθεί απ´ τους καταναλωτές. Από εκεί και πέρα: οι διαφημιστικές πινακίδες τοποθετούνται στο οδικό δίκτυο προκειμένου να αποσπούν την προσοχή των εποχούμενων. Ευθύνονται για πλήθος δυστυχημάτων σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις, κι έρευνες. Αφού δε σας πείθουν τα δικά μου επιχειρήματα πηγαίνετε στην επίσημη κυβερνητική σελίδα για την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση να συζητήσετε http://www.illegalsigns.gov.gr/

  16. Δημήτρη, μια απορία. Έχεις οποιαδήποτε εργασιακή σχέση με την μπύρα ΦΙΞ ή με εταιρεία υπαίθριας διαφήμισης. Εάν όχι, καλώς, εάν όμως έχεις οφείλεις νομίζω να κάνεις σχετικό disclosure.

  17. Οχι αδερφε, ειμαι 30 χρονων και ανεργος… (Αν εχεις καμμια δουλεια υποψην σου πολυ ευχαριστως! ) Αρα λοιπον δεν νομιζω οτι εχω καποια κοινοποιηση να κανω.

  18. Εγω παλι λεω να βγαλετε ενα αλλο συνθημα περα απο τις παρανομες και αιμοβορες πινακιδες… Δεν θα ξαναψηφισω τα ιδια κομματα που επι 30 χρονια κυβερνουσαν και αφηναν οχι μονο τις παρανομες πινακιδες αλλα και ενα σωρο αλλα πραγματα να γινονται με την ανοχη (μερικες φορες) η με την επιβραβευση τους (σχεδον παντα)
    Δεν θα ξαναψηφισω αυτους που μας εφεραν σ’αυτο το χαλι και κατακερματιζουν εκατομμυρια ζωες ελληνων για τα επομενα 50 χρονια. Εκει αγαπητε θα σε παραδεχομουν! Γιατι το να βαλει καποιος ετσι κατι στο δρομο δεν νομιζω οτι το κανει ο οποιοσδηποτε! Καποιοι τοσα χρονια τα επαιρναν και εκαναν τα στραβα ματια! Καποιοι λαδωνονταν (και θα συνεχισουν να λαδωνονται) για να μπορουν να κανουν οι υπολοιποι την δουλεια τους…. Λες και λυσαμε ολα τα προβληματα μας και θα κατσουμε να παιζουμε το κρυφτουλι με τις «παρανομες» πινακιδες! Οκ. Aν εσυ μπορεις να χαβαλεδιαζεσαι με το ποσες πινακιδες γκρεμισαν σημερα οι αρχες και ποσες αλλες φυτρωσαν κατσε και παιξε. Εγω μια φορα βλεπω οτι και αυτο ειναι μια αλλη προσπαθεια να βαλουμε τον μεσο ανθρωπο να ασχοληθει με κατι ανουσιο μπροστα στα ουσιαστικοτερα προβληματα που υπαρχουν σημερα. Καμμια γκρεμισμενη πινακιδα δεν θα του δωσει χρημματα για να ζησει!! Καμμια γκρεμισμενη πινακιδα δεν θα του δωσει μια συνταξη της προκοπης που θα πρεπε να παρει στα χρονια που θα πρεπε να την παρει. Καμμια πινακιδα δεν θα του φερει μπροστα του ολα αυτα τα λαμογια που καθονταν στα εδρανα της βουλης και επαιζαν μπαρμπουτι με την ζωη την δικη του και των παιδιων του ωστε να εχει την ευκαιρια καταμουτρα να τα φτυσει… Αν μου πεις πως δηλωνοντας 1000 παρανομες πινακιδες θα χω την ευκαιρια να μαζεψω το high score που χρειαζεται για να παω να φτυσω ολα αυτα τα αποβρασματα που εχουν το θρασσος και καθονται στα εδρανα της βουλης και δεν εχουν βγει ακομα να ζητησουν μια συγνωμη απο αυτο το λαο, ευχαριστως να το κανω! Αλλα επειδη ξερω πως η ζωη δεν ειναι pac-man η tetris. Για αυτο και γω θα ασχοληθω με το πως θα ξεβρωμισει ο τοπος απο τους 300 αχριστους και επικινδυνους που ειναι ικανοι να προκαλεσουν πολλους περισσοτερους θανατους απο οτι οι εκατονταδες πινακιδες που βρισκονται στους δρομους. Να σαι σιγουρος πως αν αυτοι οι 300 απλα δεν υπηρχαν, τοτε και συ σιγουρα δεν θα καθοσουν να ασχολεισαι με τις παρανομες πινακιδες. Απλα γιατι καποιος πιο ικανος θα ειχε φροντισει να μην υπαρξουν ποτε.

  19. ένα βήμα τη φορά όμως – τους 300 (όχι του Λεωνίδα) τους εκθρέψαμε εμείς με την ανοχή μας ή ενίοτε και τη συνενοχή μας και ιδίως η γενεά του Πολυτεχνείου που αποδείχτηκε κατώτερη της ιστορίας

Σχόλια

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.