Η διαφημισογλάστρα

Οι μεγάλες παρανομίες διώκονται και στη θέση τους ξεπηδούν οι μικρές παρανομίες.

Την ώρα που συνεργεία του Υπουργείου Υποδομών προβαίνουν σε μαζικές αποξηλώσεις παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και την ώρα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στο πρόβλημα της υπαίθριας διαφήμισης με τον όρο «προφανή παρανομία», κάποιοι Δήμοι δείχνουν να μην καταλαβαίνουν τίποτα. Πιο συγκεκριμένα, εδώ και μερικές ημέρες ο Δήμος Χαλανδρίου έχει τοποθετήσει σε πολλά σημεία της πόλης μια ευφάνταστη κατασκευή, που συνδυάζει την ανάγκη του Δήμου να εξασφαλίσει έσοδα με το πρόσχημα της αισθητικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης της πόλης. Πρόκειται για μια ξύλινη κατασκευή, που θα ονομαζόταν «γλάστρα» αν στη μία άκρη της δεν είχε ένα κοντάρι το οποίο στηρίζει διαφημιστικά πανώ. Η διαφημισογλάστρα είναι μια 100% ελληνική πατέντα, που επιχειρεί να παντρέψει την μέριμνα για έναν ωραιότερο δημόσιο χώρο με τα επιπλέον έσοδα των Δήμων. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή. Θα μας πει όμως ο Δήμος πόσα χρήματα χρεώνει τη διαφήμιση σ’ αυτό το παράνομο Μέσο; Θα μας δείξει τις συμβάσεις που υπογράφει με τις διαφημιζόμενες εταιρείες; Θα μας κοινοποιήσει τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι η διαφημισογλάστρα είναι παράνομη, για τον ίδιο λόγο που είναι παράνομες και οι μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες;

Μήπως αυτές οι διαφημίσεις δεν αποσπούν την προσοχή;

Θαυμάστε την επινοητικότητα του Δήμου Χαλανδρίου. Προκειμένου να έχει έσοδα απ’ τη διαφήμιση, δημιουργεί τη διαφημισογλάστρα, ένα υβρίδιο γλάστρας και διαφημιστικής πινακίδας. Αδιαφορώντας για το Νόμο και την ασφάλεια των οδηγών, ο Δήμος Χαλανδρίου επιδεικνύει ταυτόχρονα την περιφρόνησή του προς τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την οδική ασφάλεια και τη νομιμότητα στη χώρα μας. Φανταστείτε όλη αυτή η δημιουργικότητα και η επινοητικότητα να διοχετευόταν σε άλλα πεδία –τί εικόνα θα παρουσίαζαν οι πόλεις μας! Δυστυχώς όμως εδώ η κουτοπονηριά κυριαρχεί…

Και το πιο σημαντικό: αυτά συμβαίνουν σ’ ένα Δήμο στα όρια του οποίου, πριν από μερικούς μήνες, σκοτώθηκε ένα νέο παιδί, ο 21χρονος Αποστόλης Μολυβιάτης, εξαιτίας μιας παράνομης διαφημιστικής πινακίδας.

3 Comments

  1. νομιζω δεν ειναι και οτι χειροτερο.αν ειναι να καθαρισει ο τοπος απο τις διαφημισεις χωρις ελεγχο,δεν μου φαινεται και τοσο αντιαισθητικο.και καταλαβαινω υπαρχουν συμφεροντα,αλλα μου φαινεται πολιτισμενη λυση για λιγα εσοδα που μαλλον εχει αναγκη ο δημος.

Σχόλια

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.